Pályázati feltételek

Kedvezményezett neve: FT-TRIÁSZ KORRÓZIÓVÉDELEM Kft.

Projekt címe: Komplex technológia fejlesztés keretében porfestő üzem kialakítása az FT-TRIÁSZ KORRÓZIÓVÉDELEM Kft.-nél

Szerződött támogatás összege: 205 662 298 Ft

Támogatás mértéke: 70%

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.09.30.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.16-22-2023-01932

Az FT-TRIÁSZ Korrózióvédelem Kft. a GINOP Plusz 1.2.1-21 pályázati projekt keretében egy komplex technológia fejlesztést kíván megvalósítani a fémfelület-kezelés tevékenységének fejlesztése érdekében, amely révén komoly előnyre tehet szert versenytársaival szemben. Az új porfestő berendezésnek egy meglévő épület ad otthont, ehhez azonban az ingatlan átalakítása szükséges. A beruházás része még továbbá az érintett épület tetejére kerülő napelem rendszer, valamint a társaság szervezeti kultúrájának fejlesztése is.

A projekt fő elemét a porfestő berendezés alkotja, amely egy szemcseszóró kabinból, egy porfestő beégető kemencéből, egy elszívó kabinból, manuális szóró gépekből és egy szállító rendszerből áll. A munkadarabok anyaga acél, vas vagy alumínium lehet, nagysága pedig legfeljebb 6200 mm hosszú, 2000 mm magas és 800 mm széles lehet. A porfestő berendezés fűtési módja elektromos. A porfestő üzem a cég telephelyén, a 1728/36 helyrajzi számú ingatlanon valósul meg, amelyhez az érintett épület átalakítása szükséges. Jelenleg az épület használaton kívül van, korábban pedig kompresszorházként üzemelt. A három szintes épület egy részében kerül kialakításra a porfestő üzem teljes technológiája az alábbiak szerint: a földszinten (283 m2) a felület előkészítő műhely, egy raktárhelyiség, egy előtér és közlekedő, az első emeleten (283 m2) irodahelyiségek, szociális helyiségek és öltözők, a második emeleten (283 m2) pedig szintén irodák, illetve szociális helyiségek kapnak helyet.

Tekintettel arra, hogy az új technológia használatával a társaság villamosenergia felhasználása növekszik, ezen megnövekedett szükséglet egy részének kielégítésére a cég megújuló energiaforrást hasznosító technológiát kíván alkalmazni, egy 52,5 kWp teljesítményű napelem rendszer telepítésével. A 140 db 375 W napelem az érintett épület tetején kerül elhelyezésre.

Az FT-TRIÁSZ Korrózióvédelem Kft. működése során nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a munkavállalók számára biztonságos környezetet, megfelelő munkakörülményeket biztosítson. Ennek érdekében a szervezeti kultúra fejlesztését is meg kívánja valósítani a társaság egy tanácsadás, illetve egy képzés lebonyolítása révén. A tanácsadás keretében egy elégedettség-felmérés során feltárják a munkatársi elégedettséget, elkötelezettséget befolyásoló tényezőket (közvetlen felettes, visszajelzések, munkakörnyezet, juttatások), majd meghatározzák azokat a pontokat, amelyek az elkötelezettség növeléséhez vezetnek. A szervezetfejlesztési szolgáltatás 31 óra időtartamban valósul meg 60 fő részvételével. Ennek kiegészítéseképpen kerül lebonyolításra 15 fő részvételével egy 2 napos együttműködés fejlesztő tréning, amely elősegíti a munkacsoportokban a sikeres kommunikációt, az eredményes munkavégzést.

A projekt illeszkedik az Intelligens Nemzeti Szakosodási Stratégia (S3) céljaihoz, valamint a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások megerősítésének stratégiájához.