Tevékenységi körünk 2023.10.16.-tól bővült az újonnan indult automata porfestő üzemünkkel.

Ismertető

Porfestésnek vagy szinterezésnek azt a fém megmunkálási eljárást hívjuk, amely során a műanyag alapú festéket száraz por formájában visszük fel a festendő felületre, majd beégetjük. Az elektrosztatikus festésnél az első fázis mindig a felület tisztítása és előkezelése, ami történhet mechanikusan vagy vegyi eljárással. A porfestés folyamata csak ezután kezdődik. A porfestés lényege, hogy egy színezett por-alapú festéket viszünk fel a felületre elektrosztatikus szórópisztolyokkal, nagy feszültséggel. A műanyag alapú porfesték megtapad a fém felületén, majd ezek után magas hőfokon a festék típusától függően kb. 160–200 °C-kon ráolvasztjuk. A kemencében történő beégetés során a porfesték térhálósodik a fém felületen, ezáltal egy rendkívül tartós, homogén, mindemellett rugalmas és hőálló felületi bevonatot kapunk.

Technológiai előnyök:

A porfestő eljárás egy zárt technológia nincs károsanyag-kibocsátás, nincs oldószer-felhasználás. A porfestés nagy felületek gyors bevonására is alkalmas. A porfestés esetén nincs száradási idő, a szinterezéssel bevont termék beégetés után azonnal használható.

ELECTRON AUTOMATA
PORFESTŐ BERENDEZÉS

Befogadóméret:

Hosszúság: 6000mm
Magasság: 2500mm
Szélesség: 1500mm
Terhelhetőség: maximum
500kg

ZÁRT RENDSZERŰ
VEGYSZERES ELŐKEZELŐ
KABIN ÉS SZÁRÍTÓ KABIN

TECHNOLÓGIAI FOLYAMATAINKHOZ HASZNÁLT MAGAS MINŐSÉGŰ ALAPANYAGAINK VEGYSZERES ELŐKEZELÉSHEZ:

PORFESTÉS/SZINTEREZÉS INNOVATÍV ANYAGVÉDELMI RENDSZEREINK:

METALPHOS 2330

Multimetál vasfoszfátozó, szóró és nagynyomású szóró alkalmazásra.

DEXADD 60

Cink és vasfoszfátozó fürdők szabad savasság csökkentő adaléka.

RAL Classic rendszerünkben óriási
színválasztékból válaszhat.

FESTÉK RENDSZEREINK

AXALTA Plascoat PPA 571
AXALTA Alesta ZeroZinc Primers
AXALTA Alesta SD powder coatings

Partnereink

AMIT KÍNÁLUNK…

Alumínium, acél és horganyzott acél szerkezetek, szálanyagok, építőipari elemek, légtechnikai eszközök, fémbútorok, bútoralkatrészek, járműipari tételek pl. felnik és további felhasználási területekre gyártott termékek porfestése.

Széles RAL skálánkból választható színek az Ön számára legmegfelelőbb árnyalatban.
A palettáról választhat matt, selyemfényű, fényes, metál fényes, sima, továbbá strukturált felületeket is.

Kültéri és beltéri használatra egyaránt alkalmas időjárás, hőálló és UV álló felületkezelések. Igény szerint vállalunk foszfátos előkezelést és zsírtalanítást is az Ön igényeinek megfelelően.

Árainkat minden esetben egyedi ár képzéssel tudjuk megadni a kezelendő felület mérete, alakja, vastagsága, és a kért színek típusainak megfelelően.